Notebook Ekranı Nasıl Temizlenir?

Toz, yemek parçaları ve diğer kırıntılar Notebook ekranında kolayca birikir ve ekranın bir süre sonra kötü gözükmesine neden olur. LCD yüzey kolayca zarar görebileceğinden Notebook ekranını temizlerken ekrana zarar vermeyecek ürünler kullanman önemlidir. Özel bir ekran temizleyici satın almak istemiyorsan bir mikrofiber bez ile su kullanmak işine yarayacaktır.Notebook ekranı nasıl temizlenir neler yapılmalı nasıl temizlenmeli ufak ve basit yöntemlerle cihazınızı temizleyebilirsiniz.

Ekran Silmek Hassas Bir İşlemdir

Çalıştığınız laptop yada masaüstü olsun her zaman kirlilik büyük bir sorun olmuştur.Her cihaz için toz büyük bir sorundur cihazın ekranını kaplayabilir ve ekranın renklerini veya parlaklığını bozabilir. Ayrıca grip mevsimi boyunca virüsler ve bakteriler konusunda endişeniz olabilir özelliklede yeni koronavirüs de dahil olmak üzere yüzeylerde birkaç gün yaşayabilir, bu nedenle temas edilen yüzeylerin dezenfekte edilmelerini öneriyoruz. Ancak ekranı temizlemek, dizüstü bilgisayarınızın diğer yüzeylerini silmekten daha hassastır, bazı temizleyiciler aşındırıcı olabilir ve sıvı kullanılması bilgisayarınızın ve monitörünüzün kısa devre yapmasına neden olabilir.

Bilgisayarı kapat, şarj aletini ve bataryayı çıkar

Ekranı çalışırken temizlemek kalıcı hasara yol açabilir, bu yüzden en iyisi hiç tehlikeye atmamak ve her şeyi kapatmaktır. Uyku moduna almak yeterli olmayacaktır.

Mikrofiber bez kullanın

Notebook ekranı nasıl temizlenir nasıl bir bez kullanmalı? Bu bezler tüy bırakmayan kumaştan yapılmış bezlerdir, ayrıca çok yumuşaklardır. El bezi, tişört veya farklı başka bir kumaş kullanırsan bu, ekranında daha fazla kalıntı bırakabilir veya ekranını çizmene yol açabilir. Kağıttan yapılmış ürünleri kullanmaktan da kaçının. Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış başka bir ürün asla kullanmayın, çünkü bu ürünler ekranı çizebilecek yapıdadır ve ekranına zarar verebilir.Mikrofiber bezler her tür ekranı ve lensi temizlemek için çok kullanışlıdır.

Ekranı bezle nazikçe sil

Bez, bir dokunuşta ekrandaki toz ve kırıntıları alacaktır. Çok fazla bastırmadan nazikçe silin, çok fazla baskı uygularsan ekrana zarar verebilirsin.Nazik dairesel hareketlerle silersen çıkarması zor lekeleri çıkarabilirsin.Sakın ekranı ovalamayın, piksel yanmasına neden olursun.Yine, herhangi bir temizlik malzemesini doğrudan bilgisayara sıkmayın. Temizleme sıvısını mikrofiber bir beze püskürtün veya sürün, fazla sıvıyı sıkın ve monitörü geniş hareketlerle nazikçe silin. Daireler çizmek, iz bırakmamak için yardımcı olur.

 

 

Bir Cevap Yazın