Bilgisayar Tamir Öncesi Nelere Dikkat Edilir?

Günümüz teknolojilerinin belli bir süre sonra arızalandığını ve kullanılamayacak hale geldiğini biliyoruz. Bilgisayarlarda böyle cihazlardır. Bilgisayarları uzun ömürlü kullanmak için düzenli bakımlarının yapılması gerekir bunlar; fan, portların temizliği vb. bu tür bakımları yaparak kullanabiliriz.Bilgisayar Tamir Öncesi Nelere Dikkat Edilir sorusuna cevap olmaya çalışıyoruz.

Bilgisayar Tamir Öncesi Arızayı Tespit;

Bilgisayar Tamir Öncesi Nelere Dikkat Edilir ve Bilgisayarınız arızalandıysa belli bir yerinde problem belirdiğini fark ettiğinizde hemen ilk tamirciye götürmek hata olabilir. Öncelikle problemin nerede olduğunu gözlemleyin, daha sonra bilgisayarınızın servisini arayın ve ilgilenmelerini söyleyin.Eğer servise verme gibi bir imkanınız yoksa güvenilir bir bilgisayar tamiricisine götürmelisiniz.
Bazı bilgisayar tamircileri sorunu %100 çözemez. Bunun sebebi cihazın tekrardan sorun oluşturması ve müşterinin tekrar getirmesi gibi para tuzaklarına düşmemelisiniz.Cihazınızı güvenilir bir tamirciye vermek ve onu sorunsuz almak herkesin hakkıdır fakat bazı para tuzakçıları bunlardan yararlanıyor.Lütfen dikkatli olun.

Peki bunun için hangi önlemi almalısınız?

Bilgisayarınız tamir olduktan sonra tekrar aynı sorun olmayacağından emin kişilere teslim etmelisiniz. Ama eğer öyle kişiler tanımıyorsanız cihazınızın tamirinden sonra en az 2 hafta içerisinde tekrar aynı sorunla karşılaşırsanız ücretsiz tamir garantisi istemelisiniz. Cihazınız tamir olduktan sonra denenmeli ve test edilmelidir test onayıda alabilirsiniz.
Bilgisayarınızı tamire vermeden önce bunları göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz yoksa cihazınız tamir oldu derken başka sorunlarla da karşılaşmayın.

Bir Cevap Yazın