Bilgisayarı Hızlandırmanın Yolları

Sorun beklemek olunca günümüz teknolojilerinin hala geride kaldığı dönemdeyiz. DOS işletim sistemi zamanın da bilgisayarınızı açtığınızda hiç zaman kaybetmeden işlemlerinizi yapardınız bu zamanda ise windows’u açtığınızda bekliyorsunuz ve açıldığında hazır olması için biraz daha bekliyorsunuz. Bu durumda Bilgisayarı Hızlandırmanın Yolları için şimdi size göstereceğimizi uygularsanız cihazı ve windowsu hızlı başlatabilirsiniz.

 

Bu programların otomatik olarak çalışmasını engellemek için;

Bilgisayarı Hızlandırmanın Yolları için konuya girmeden önce bilgisayarınızın neden bu kadar uzun sürede açıldığını ve zaman ilerledikçe neden kötüleştiğini açıklamamız lazım.Bilgisayarınız açıldığında açılış biligilerini sabit sürücünüzden hızlı bir şekilde RAM’e atar.Bilgisayarınızın taşıması gereken bilgi ne kadar çoksa açılması’da o kadar uzun sürer.Bilgisayarınız eskidikçe yaşlandıkça da bilgi birikir bu durumda yapılması gereken taşınacak bilgiyi azaltmak olacaktır.
Bilgisayarda ki birçok program otomatik olarak çalışmaya ayarlanmıştır aslında buna gerek yoktur. Bu programların otomatik olarak çalışmasını engellemek size açılışta büyük bir hız kazandıracaktır.

Bilgisayarı Hızlandırmanın Yolları İçin İpuçları;

Daha fazla RAM (Bellek) ekleyin; Bilgisayarınızı hızlandırmanın en iyi yolu daha fazla RAM eklemektir.

Açılış’ta başlayan programları azaltın; Her zaman kullandığınız programlar için bu faydalı olabilir ama hiç kullanmadığınız veya çok az kullandığınız programlar için bu önemli miktarda bellek harcar ve Windows’un başlatılması için gereken süreyi uzatır.

Virüs ve casus taraması yapın; Bilgisayarınızın normalden çok daha yavaş açılması yaygın bir virüs belirtisi olabilir. Virüs ve casus yazılımdan koruma programları ile denetleme yapabilirsiniz.Virüslerle uğraşmamanın en iyi yolu, ilk başta bunları önlemektir. Her zaman virüsten koruma yazılımı kullanın ve bu yazılımı güncel tutun. Şunu da unutmayın ki hiç bir güvenlik önlemi %100 Güvenlik sağlayamaz buna rağmen bilgisayarınıza virüs bulaşabilir.

Düzenli olarak yeniden başlatın; Yeniden başlatma işlemi, bilgisayarınızda çalışan tüm yazılımları, farklı programlar tarafından başlatılmış ve hiç durdurulmamış olan hizmetleride de kapatır. Yeniden başlatma işlemi performans sorunlarını düzeltebilir.

Görsel efektleri kapatın; Windows yavaş çalışıyorsa, bazı görsel efektleri devre dışı bırakarak hızlandırabilirsiniz. Yapmanız gereken, görünüm ile performans arasında bir seçim yapmaktır.

Aynı anda daha az program çalıştırın; Bilgisayarınızın yavaşladığını fark ederseniz, tüm program ve pencereleri aynı anda açık tutmaktan vazgeçin.Yalnızca tek bir antivirüs koruma programı çalıştırın. Birden fazla virüsten koruma programı çalıştırmak da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.

Sabit diskinizi düzenli temizleyin; Hard diskinizdeki gereksiz dosyalar disk alanı kullanır ve bilgisayarınızı yavaşlatır. Disk Temizleme geçici dosyaları kaldırır, Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltır, ihtiyacınız olmayan sistem dosyalarını ve diğer dosyaları kaldırır.

Kullanmadığınız programları silin; Kullanmadığınız programları kaldırmak iyi bir fikirdir. AntiVirüs, disk temizleme ve gibi yardımcı programlar otomatik olarak çalışır ve arka planda, sizin farketmeyeceğiniz biçimde sessizce çalışır.  Bunları kaldırdıktan sonra daha hızlı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

 

Bilgisayarı Yavaşlatan İşlemleri Erteleyin :

Otomatik başlatmak hemen işlem yapmak istediğiniz programlar olabilir.Startup delayer gibi programlar bu programları tek karede başlatmak yerine teker teker başlatır. Bireysel programlarınızı daha hızlı sürede başlatmaz ama sisteminizi süzerek ayırır. bu sayede programlarınızı daha hızlı kullanmaya başlarsınız.

 

 

 

2 Responses

Bir Cevap Yazın