Disk Birleştirme Nedir?

Disk Birleştirme, daha hızlı erişim için sabit diskinizdeki dosyaların düzenini yeniden düzenler.“Birleştirme”, “parçaların ayrılması” nın kısaltmasıdır ve bu diskteki dosyalara daha hızlı erişilmesini sağlamak için çoğu sabit diskte çalıştırılan bir işlemdir.

Geleneksel olarak, diskteki dosyalar zamanla gittikçe daha fazla parçalandığından disk birleştirme düzenli olarak yapmanız gereken bir şeydir.

Hard Diski nasıl, ne zaman birleştireceğinizi biliyormusunuz?

Herkes için, diskinizdeki bir dosya özel bir şeydir. Açıyorsun, üzerinde çalışıyorsun, kayıt ediyorsun. Tek bir varlık.

Tüm bunların iyi çalıştığını not etmek önemlidir. Dosyaların parçalanmış olması, işletim sistemi ve dosya sistemi tarafından oldukça şeffaf bir şekilde işlenir. Dosyaların çeşitli parçaları takip edilir ve gerektiğinde bulunur.

Bunun gerçekleşmesi, birleştirmenin ne olduğudur.Ama birleştirmem gerekiyor mu?

Geçmişte, cevap oldukça açık bir evetti, ama bu cevap değişiyordu.

Katı Hal Sürücüleri (SSD’ler) birleştirilmemelidir. Yukarıdaki örneğimizdeki “küçük gecikme” ve geleneksel sabit disklerdeki gerçek gecikmeler, disk okuma / yazma kafasının manyetik malzeme döndürme üzerindeki fiziksel hareketi ile ilgilidir. Hareket zaman alır. SSD’lerde hareket yoktur ve sektörlerin mantıksal olarak bitişik olmasının pratik bir avantajı yoktur. Flash bellek, yazdıkça daha fazla yıpranır ve diske çok fazla yazma yazmakla kalmaz, aynı zamanda aşınmayı ve yıpranmayı tüm cihaza yaymak için flaş tabanlı sürücülerde kullanılan teknolojiler de genellikle gizler.
Sabit diskinizi(HDD) manuel olarak birleştirmek kolaydır.

Windows Gezgini’ni başlatın (Windows Tuşu + E veya Bilgisayarım’ı sağ tıklatın ve‘ı tıklatın), birleştirmek istediğiniz sürücüyü sağ tıklatın, Özellikler’+ Araçlar+ Şimdi Birleştir… seçeneğini tıklatın.

Windows Disk Birleştiricisi açılacaktır:
Windows 7 Birleştirme Aracı Windows 7’de, burada düzenli olarak planlanan birleştirme işlemini de ayarlayabilirsiniz. İki sürücümün% 0 parçalanmış olduğunu, yani tüm (veya çoğu) dosyaların parçalanmadığını unutmayın. Bu, Windows tarafından yürütülen otomatik görevin bir sonucudur.

Bir sürücünün parçalanmasını analiz edebilir veya bu aracı kullanarak sürücüyü birleştirebilirsiniz.

Kullanılabilecek üçüncü taraf birleştirme araçları da vardır. Windows’un kendi aracı genellikle yeterlidir, ancak dış araçlar daha fazla bilgi sağlayabilir veya daha hızlı veya daha kapsamlı bir birleştirme gerçekleştirebilir.

 

Bir Cevap Yazın