En İyi Bilgisayar Türü Hangisidir?

Bilgisayarlar – ister masaüstümüzde ister elimizde – okulumuz, iş ödevlerimiz ve kişisel ilgi alanlarımız için günlük hayatımızın önemli bir parçasıdır. En iyi bilgisayar türü hangisidir sorusuna cevap aramak isterken bir bilgisayar satın almak veya sahip olduğunuz bilgisayarı yükseltmek istiyorsanız, satın alabileceğiniz tüm farklı türlere bir göz atalım:

 

En iyi bilgisayar türü hangisidir seçimi;

Pc
Çoğu işletme bilgisayar kullanır, bu nedenle bu tür bir bilgisayar satın almak, çoğu işte kullanacağınız aynı bilgisayar türünü kullanarak pratik yapmanızı sağlar. Yüzlerce büyük üretici var ve hepsinin farklı artıları ve eksileri var. Genel olarak, Windows çalıştıran bilgisayarlar Mac’lerden daha ucuzdur. Yazılımda Mac’te, özellikle de özgür yazılımda olduğundan çok daha fazla seçeneğiniz var. Mac’in üç tür video düzenleme yazılımı olabileceği durumlarda, bir Pc’de bir düzine olabilir. Bu, Pc yazılımının her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmez, sadece sizin için daha fazla seçenek sunar.

Mac

Apple, genellikle bilgisayarlarında daha güvenilir ancak aynı zamanda çok daha pahalı olan yüksek kaliteli dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar üretir. Hem donanım hem de yazılım ürettiklerinden, daha az donanım problemi yaşarlar ve Pc’ler kadar çok yazılım problemi yaşamazlar.

Chromebook

Chromebook’lar hayatımızda birkaç yıldır var, ancak ucuz, dayanıklı ve güvenilir oldukları için çok popülerler. Ne yazık ki, sadece bir tarayıcıda çalışan yazılımlar çalıştırdıkları için sınırlamaları var. Chromebook’larda hiçde iyi çalışmayan birçok program (Office programları, resim düzenleme araçları ve vergi yazılımı gibi) vardır.

Tabletler (Android veya İos)

Tabletler gibi mobil cihazlar daha popüler hale geliyor ve bunlarda kullanılabilecek birçok uygulama var. Ancak, Office uygulamaları gibi tam bilgisayarlara karşı tabletlerde işlev bakımından sınırlı olan bazı uygulama türleri vardır. Microsoft, iOS ve Android için Office sürümünü yayınlasa da, sadece bazı parçalar dahil edilmiştir ve bu parçaların çoğu özelliği yoktur. Ancak tabletler oldukça ucuz ve taşınabilir pratik cihazlardır.

Sonuç

En iyi bilgisayar türü hangisidir? İsteğe göre değişir:

Fiyat için en yetenekli bilgisayara mı ihtiyacınız var? Pc‘yi seçin.
Yeterki Güvenilir olsun diyor ve yüksek ücret ödemeye hazırsanız. Mac iyi bir seçimdir.
Güvenilir ama basit olsun hatta bazı yazılımlar çalışmasada olur diyorsanız. Bir Chromebook iyi çalışır ve ucuzdur.
Uygulamalarla bilgisayar yazılımından daha mı rahatsınız? Bir tablet sizin için işe yarayabilir.

Ancak Java programları ve Microsoft Office’in tam sürümünü yalnızca bir Mac veya Pc çalıştırabilir. Eğer bunlara ihtiyaç duyuyorsanız, diğer seçenekler ihtiyaçlarınızı karşılasa bile uzak durmalısınız.

 

One Response

Bir Cevap Yazın