COVID-19: Kendinizi Korumak İçin Cihazlarınızı Nasıl Temizlersiniz?

Koronavirüsün COVID-19 kendinizi korumak ve yayılmasını durdurmak için bir üreme alanı olan akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar her zamankinden daha fazla temizlenmelidir. İşte nasıl yapılacağı hakkında birkaç basit ve hızlı ipucu.

COVID-19 kendinizi korumak için cihazlarınızı nasıl temizlersiniz? Ellerinizi gün içinde sıkça yıkamanın yanı sıra, akıllı telefonunuzun düzenli olarak temizlenmesi ve genel bir kural olarak, tüm elektronik cihazlarınız da koronavirüse karşı korunmanızı sağlamak için gereklidir.
Aslında bu oldukça basit çünkü ihtiyacınız olan tek şey evde kullandığınız sabun ve bir bez. İkinci bir kuru bez de cihazları kurulamak için kullanışlıdır. Ayrıca, akıllı telefonu temizlerken, sadece ekranı değil, tüm cihazı temizlediğinizden emin olun.Öncelikle telefonu kapatın ve telefon kılıfını çıkarın.
İlk adım koruyucu kılıfı çıkarmak ve iyice temizlemek. Ardından sabunla yıkayıp suyunu sıktığınız bezle telefonun önünü, arkasını ve kenarlarını temizleyin.
Ancak, ev temizlik ürünleri (Çamaşır suyu,yer temizleme sıvıları,alkol yada bulaşık deterjanı vb.) kullanmamaya dikkat edin. Ses çıkışı, şarj soketi veya düğmelerin etrafındaki cihazın açıklıklarına herhangi bir sıvı girmemesine de dikkat edilmelidir. Mobil Telefonların çoğunda hassas ekran yüzeyi olduğundan Alkol ile temizleme ekranında çiziklere sebep olabililir. Bu nedenle kullandığınız sıvıda alkol olup olmadığını lütfen önceden kontrol edin. Hatta Apple Firması cihazlarının alkol ile temizlenmemesi konusunda uyarıyor.
Genel bir kural olarak, temizlemeden önce elektronik cihazları kesinlikle kapatın ve masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla ilgili olarak klavyenin yanı sıra ekranı da temizlemeyi unutmayın.
Son olarak, başkaları tarafından dokunulursa telefonunuzu veya bilgisayarınızı gerçekten temizlemeniz gerektiğini unutmayın.

COVID-19 kendinizi korumak için bunları yapın:

– Tüy bırakmayan yada mikrofiber bezler kullanın (önce nemli, sonra kuruması için başka bir bez).

– Bezi suyun altında el sabunuyla iyice yıkayıp sıkın.

– Herhangi bir sıvının elektronik cihazlara girmesini önleyin.

COVID-19 kendinizi korumak için bunları kesinlikle yapmayın:

– Musluğun altında cihazı yıkamayın (Suya dayanıklı olsa bile).

– Çamaşır suyu,yer temizleme sıvıları yada bulaşık deterjanı vb. kullanmayın.

– Kolayca hasar gören veya çizilen ekranları temizlerken çok nazik ve hassas olun.

Ayrıca evinizin diğer alanları arasında sık sık dokunulan yerleride hatırlatmadan geçmeyelim;

Evinizde temizlenecek alanlar:

– Uzaktan kumandalar
– Oyun çubukları
– Klavyeler ve bilgisayar fareleri
– Cep ve sabit telefonlar
– Aydınlatma anahtarları ve plakaları
– Kapı kolları
– Merdiven korkulukları.

 

Bir Cevap Yazın