Ücretsiz Video Konferans Programları

Hangi Ücretsiz Video Konferans Programları platformlarının kullanıcılar için en iyi performansı gösterdiğini görmek için bir çok yazılımı sizler için bir araya topladık. İşte ne özelliklere sahipler ne sunuyorlar. COVID-19  salgını herkesi evde tutarken, her ülkedeki insanlar birbirleriyle temas halinde olacak yeni yollar aramak zorunda kalıyor. Özellikle En İyi Ücretsiz Video Konferans Programları uygulamaları, bu zamanda en çok aranan ve kullanılan yazılım oldu. İş arkadaşlarıyla yapılan görüşmelerden online şirket toplantılarına, satış sunumlarına ve online eğitim‘e kadar, video üzerinden bağlantı, zorunluluk oldu. Mart ayında yapılan araştırmalar yalnızca bir hafta içinde, mobil uygulama indirme işlemlerinin % 90 artış olduğunu gösterdi. Bu yazıda, size En İyi Ücretsiz Video Konferans Programları yazılımı hakkında bilgiler özetleyeceğiz.

Ücretsiz Video Konferans Programları

1. Zoom
2. Uber Conference
3. Google Meet
4. Cisco Webex Meetings
5. Ring Central Meetings
6. Skype

1. Zoom

Ücretsiz Video Konferans Programları söz konusu olduğunda, Zoom en popüler seçeneklerden biridir. Ücretsiz abone olmanız durumunda grup toplantılarında 40 dakikalık bir sınırlama vardır; bu nedenle yazılımı daha uzun çevrimiçi toplantılar için kullanacaksanız bunu dikkate almanız gerekir. Birden fazla katılımcı ekranlarını aynı anda paylaşabilir ve uzaktan işbirliği yapmayı kolaylaştırır.Bu arada 2020 Nisan ayında Google, çalışanlarının Zoom uygulamasını şirket bilgisayarlarında kullanmasını engelledi. Bundan sonra Google çalışanları, kurumsal bilgisayarlarında Zoom’u kullanamayacak. Sebepleri Facebook’a analiz verileri aktarması ayrıca binlerce e-posta adresinin yabancılara sızdırılması iddiaları nedeniyle buda ayrı bir sorun bilginiz olsun.

 

2. Uber Conference

UberConference, en iyi VoIP sağlayıcısı Dialpad tarafından geliştirilen video konferans çözümüdür. Bir konferansa katılmak, çok kolay ve basittir. HD ses ve video kalitesini destekler.
UberConference kullanmanın temel avantajlarından biri, tamamen tarayıcı tabanlı bir video görüşmesi çözümü olmasıdır. Akıllı telefonlarında veya tabletlerinde UberConference kullanmak isteyenler için mobil uygulamalar olmasına rağmen herhangi bir program indirmenize gerek yoktur.Ücretsiz kullanıcılar en fazla 10 katılımcıyla konferanslar düzenleyebilir ve bu toplantıları ileride incelenmek üzere kaydedebilir. Ücretsiz konferanslar için maksimum süre 45 dakikadır.

3. Google Meet

Her şeyden önce, Google Meet kullanmak istiyorsanız mevcut bir Gmail aboneliğinizin olması gerekir.
En ucuz plan sadece aylık 6$ / ücrete tabidir. Bu, tüm premium video konferans yazılımlarından daha ucuzdur ve G Suite’ın diğer avantajlarını bonus olarak alırsınız. Ayrıca, Chrome için optimize edilmiş, ancak herhangi bir büyük web tarayıcısında bulunan sesli konferans yoluyla sınırsız toplantılar sunar.HD video ve ekran paylaşımına ek olarak Google Hangouts Meet, toplantıdaki herhangi bir sayıda katılımcıyla doküman paylaşmanıza da olanak tanır. Drive, Google Dokümanlar ve Google E-Tablolar’ı kullanıyorsanız, bunların tümü G Suite ve Google Takviminize entegre edildiğinden bunu yapmak daha da kolaydır. 2020 Mayıs ayı itibariyle ücretsiz kullanıma açılmıştır.

4. Cisco Webex Meetings

Cisco Webex en iyi video konferans çözümlerinden biridir. 40 dakikalık kullanım süresi,1 GB bulut depolama alanı ve tek bir toplantıda 50’ye kadar katılımcı ekleme olanağına sahip olursunuz.Aktif hoparlör görünümü, kimin konuştuğunu takip etmeyi kolaylaştırır. Bir diğer kullanışlı özellik, toplantılar sırasında ekip kararları vermek için kullanabileceğiniz gerçek zamanlı yoklamadır.Takvim entegrasyonları, projenin yeni bir yönü tartışıldığında görevleri zamanlamayı kolaylaştırır. Dışarıdan dinlemeyi engellemek için tüm toplantılar ve kayıtlar şifrelenmiştir. HD ses ve video kalitesini destekler.

5. Ring Central Meetings

VoIP endüstrisinin en iyi sağlayıcılarından biridir, HD video ve ekran paylaşımı gibi temel özelliklere ek olarak, kayıt ve metin sohbet özellikleride bulacaksınız. Paylaştığınız bilgilerin ne kadar sınıflandırılması gerektiğine bağlı olarak toplantı içi grup sohbetini veya özel sohbeti kullanabilirsiniz.Bir toplantıya bilgisayarınızdan, mobil cihazınızdan ve hatta sabit hattan bağlanabilirsiniz. Konferanslar için de 40 dakikalık bir zaman sınırı vardır. Yüz yüze toplantılarda ise süre sınırsızdır.

6. Skype

Bir milyondan fazla kullanıcısı ve önümüzdeki yıllarda beklenen milyonlarca kullanıcı artışı ile Skype hâlâ en büyük video konferans çözümlerindendir. Ücretsiz kullanıcılar 25 katılımcıya kadar grup video görüşmeleri kullanabilir. 250 katılımcılı konferansları denemek istiyorsanız Skype Kurumsal almanız gerekir – ancak bu hizmetin 2021’de kullanımdan kaldırılacağını belirtmek isteriz. Skype için önemli bir nokta, gerçek zamanlı çeviri yetenekleridir. Sesli çevirmen 10 dili desteklemektedir. Bu, çok dilli konferansları hiç olmadığı kadar kolaylaştırır.

 

Neden Ücretsiz Video Konferans İhtiyacınız Var?

Ücretsiz yazılımın yeterince iyi olup olmadığı ya da ücretliye geçmeniz gerektiği tartışması, internet olduğu sürece devam etmektedir. Ücretsiz özellikler ihtiyaçlarızı karşılıyorsa, ücretli sürüme geçmenin bir nedeni yoktur. Aslında, bazı şirketler Skype ile eklentiler kullanarak tüm işlerini yapmaktadırlar.

 

Bir Cevap Yazın