Windows için Ücretsiz Antivirüs 2020

PC’ler için virüs ve kötü amaçlı yazılım koruması sunan yalnızca birkaç ücretsiz Windows antivirüs ve internet security uygulaması vardır. Ancak ücretsiz antivirüs ve internet security ‘lerin   bazıları gizli bilgilerinizi çalmak ve bilgisayarınıza zarar vermek için tasarlanmış gizlenmiş kötü amaçlı yazılımlardır. Bu özellikle Windows içindir, çünkü dünyadaki en çok ve en sık saldırıya uğrayan işletim sistemidir. Yalnızca yüksek kaliteli performans geçmişine sahip güvenilir antivirüs programları ile dolandırıcılığı önleyebilirsiniz.

%100 korumalı “ücretsiz antivirüs” diye bir şey olmasa da, bu programlaran her biri Windows 7, 8 ve 10 cihazlar için bir dizi internet güvenlik özelliği sunar. Ve bu Antivirüsler Windows Defender’dan daha iyi bir koruma sağlar.

 

2020 için Ücretsiz Antivirüs İnternet Security Programları

Avira: Güçlü antivirüs teknolojisi. Çoğu PC kullanıcısı için güvenilir bir kötü amaçlı yazılımdan koruma sağlar.
Panda: Windows için genel bir ücretsiz antivirüs.
Avast: Genel bir Ücretsiz Antivirüs
Comodo: Ücretsiz Antivirüs ve İnternet Güvenliği
Kaspersky: VPN, ve şifre yöneticisi gibi yardımcı ekstralar.
Bitdefender: Düşük CPU yüküne sahip en basit ücretsiz antivirüs.

 

Ücretsiz Bir Antivirüs Var, Ama Yeterince İyi Değil

Windows bilgisayarınız zaten Windows Defender ile birlikte geliyor, görebileceğiniz gibi iyi bir ücretsiz antivirüs. Ancak Windows Defender’daki sorun, siber güvenlik ve çevrimiçi koruma için yeterli bir şey yapmaması ve Microsoft’un nadiren güncelleştirmesidir. Bilgisayarınızı gerçekten güvende tutmak için, yalnızca özel antivirüs yazılımlarından alabileceğiniz bir koruma türüne ihtiyacınız vardır.

Bazı güzel ücretsiz antivirüs uygulamaları var, ancak bu ücretsiz sürümlerin hiçbirinin %100 koruma sağlamadığını unutmayın. Ücretli bir ürünün ücretsiz sürümüne güvenmek tamamen güvenli değildir.

Örneğin, fidye yazılımlarına karşı gelişmiş koruma genellikle premium bir antivirüs özelliğidir. Ransomware, bilgisayarınızı veya kişisel dosyalarınızı kilitleyerek ve bunları serbest bırakmak için ödeme yapmanızı talep ederek çalışır. Kendinizi bu tür ciddi saldırılara açık bırakmak risklidir, ancak premium bir antivirüs neredeyse her zaman garantili fidye yazılımı koruması içerir.Bu ücretsiz antivirüs programlarının her birinin cihazlarınız için nispeten bir güvenlik seviyesi sağladığını söyleyebilirim.Bir markanın ücretsiz uygulamasından en iyisini elde edemezsiniz. Ancak, ekstra bir ücret ödemeniz gerekir bunu hiçbir zaman unutmayın.

 

Bir Cevap Yazın