Bilgisayar Aşırı Isınma Sorunları

Bilgisayarınız açar açmaz hemen ısı üretmeye başlar. Bazı bilgisayarlar daha fazla ısınır. Örneğin, güçlü bir oyun sisteminiz varsa, bu bir dizüstü bilgisayardan daha fazla ısınacaktır. Genellikle, bilgisayarınız ısıyı dağıtmak için uygun soğutma ekipmanına sahiptir. Bilgisayarınız, sıcaklık seviyelerini denge tutmak için fanlar ve yazılımlar vasıtasıyla işini yapar. Ancak, bu soğutmanın düzgün çalışmadığı veya işlerin yolunda gitmediği zamanlar vardır. Bilgisayar Aşırı Isınma Sorunları ve nedenlerini incelemeye çalışalım.

Aşırı ısınma Sebepleri;

Bilgisayar Aşırı Isınma Sorunları nedeni, İlk olarak, Oyun oynamak aşırı ısı üretir. Oyun, CPU ve grafik kartının çok çalışmasına ve dolayısıyla aşırı ısınmasına neden olur. Diğer bir neden de yoğun çoklu görevdir. PC’nin yoğun biçimde çoklu işlem yapması CPU’nun yüksek kapasitede çalışmasını sağlar ve aşırı miktarda ısı üretir. Bilgisayarınızı yüksek sıcaklıkta bir ortamda kullanmak, aşırı ısınmaya da yol açabilir.

Bilgisayar Aşırı Isınma Durumunda;

İlk olarak, yüksek sıcaklıkta cihaz, hasarı önlemek için sisteminizi kapatır. Bu olursa, çok normaldir. Diğer yaygın durumda mavi ekranlar ve bellek hatalarıdır. Diğer bir işarette, sürekli veya sık fan çalışmasıdır. Yapabileceğiniz son bir şey, CPU’nuzu ve ekran kartı sıcaklıklarınızı izlemek için Speedfan veya CoreTemp gibi bir program kullanmaktır.

Bilgisayar Aşırı Isınma Sorunları Çözümü;

Cihazınızın garantisi devam ediyorsa hemen, bu sorunu üreticiye bildirmektir. Bu durumda üreticinin soruna bir göz atması en iyisidir, çünkü aşırı ısınma bazı hatalı donanımdan veya soğutma ekipmanının yanlış kurulumundan kaynaklanıyor olabilir. Cihazınızın garantisi sona ermişse, hala yapabileceğiniz birşey var. Bilgisayar içini açıp iyi bir temizlik yapabilirsiniz. Açmadan önce fişini çektiğinizden emin olun. Bilgisayar içini açtıktan sonra, tüm fanlarda ve ana kartta basınçlı hava kullanmanızı öneririm. Ardından bir bezle içindeki tozuda temizleyebilirsiniz.

Termal Macunu Yenileyin;

Bu yapmadıysanız zor bir işlemdir. Bunun için anakarta bağlı CPU / Fan kombinasyonunu bulmanız gerekir. Fanı sökmelisiniz CPU’yu değil. Daha sonra, eski termal macunu temizleyip yeniden uygulayabilir ve her şeyi tekrar birleştirebilirsiniz.

Dizüstü Soğutucu;

Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, dizüstü bilgisayar soğutucusu iyi bir seçim olabilir. Bir dizüstü bilgisayar soğutucusu oldukça büyük bir fark yaratabilir bilgisayarınızı daha serin bir odaya taşımanızda size yardımcı olacaktır.

Bilgisayar Aşırı Isınma Tehlikeleri;

Aşırı ısınma, ana kartınıza veya cpu’nuz veya ekran kartınız gibi diğer hayati sistem bileşenlerine zarar verebilir. Ayrıca, sıcak bir bilgisayar genellikle daha soğuk bir bilgisayardan daha yavaş çalışır. Bilgisayarınızı çok sıcakta çalıştırmak yavaşlığa veya performansızlığa sebep olur.
Biz Tekno Sistem ve sistemnotebook.com olarak bu tür sorunlarınızı çözmek için yıllardır hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

Bir Cevap Yazın