Android Cihaz Nasıl Hızlandırılır?

Android cihazınız yavaş çalışıyorsa, telefonunuzun önbelleğini temizleyerek ve kullanılmayan uygulamaları silerek sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi mümkündür. Android Cihaz Nasıl Hızlandırılır cevabı için bir sistem güncellemesi gerekebilir, ancak eski telefonlar en son yazılımı düzgün çalıştıramayabilir.Verileri silmek ve önbelleğinizi temizlemek işe yaramazsa, Android’inizde profesyonel yardım gerektiren bir pil veya başka bir donanım sorunu olabilir.

Telefonunuzda herhangi bir arıza olmadığını sadece yavaş çalıştığını varsayarak bu açıklamları öneriyoruz.Eğer ciddi bir arıza söz konusuysa bu önerilerimiz işe yaramaz duruma düşebilir lütfen bunu dikkate alınz.Bu ipuçlarını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Android Cihaz Nasıl Hızlandırılır?

Önbelleğinizi temizleyin.
Telefonunuza her göz attığınızda, önbelleğinizde veri depolar. Önbelleğinizi temizlemek Android hızınızı büyük ölçüde artırabilir.

Kullanılmayan uygulamaları ve dosyaları silin.
Ayrıca gereksiz programları ve verileri de silmelisiniz. Kullanmadığınız uygulamaları, dosyaları, fotoğrafları, videoları, belgeleri ve ihtiyacınız olmayan her şeyi silmeniz de yararlıdır.

Facebook, Twitter gibi birçok popüler uygulama, uygulamaları için hafif bir sürüm sunar. Hafif sürüm uygulamalarını kullanmak, cihazın performansını artırır ve ayrıca veri kullanımınızı azaltır. Çok fazla bellek ve bütçe donanımı olmayan bir akıllı telefonunuz varsa, Lite sürüm uygulamaları en iyisidir.

Pek çok Android uygulaması yararlı görünüyor, ancak gerçekte sahte ve cihazınızın kontrolünü ele geçirmek ve değerli verileri çalmak istiyorlar. Bu nedenle, uygulamaları yalnızca Google Play Store gibi bilinen ve güvenilir kaynaklardan yüklemek her zaman daha iyidir.

Ayarlar uygulamanıza gidip ardından “Depolama” yı (“Cihaz bakımı” sekmesinin altında olabilir) açıp ne kadar boş alanınız olduğunu belirterek telefonunuzun alanını neyin tükettiğini ve muhtemelen yavaşlattığını iyi bir şekilde anlayabilirsiniz.

Tüm düzeltmeleri denediyseniz ve Android cihazınız hala yavaşsa, cihazı tekrar açıp kapatmak da dahil olmak üzere, cihazı temizlemenin ve fabrika ayarlarını geri yüklemenin zamanı gelmiştir.

1. Önce telefonunuzu yedekleyin, ardından Ayarlar‘a gidin.

2. “Genel yönetim” e dokunun ve “Sıfırla” yı seçin.

3. “Ayarları sıfırla” yı tıklayın.

Ve bu işe yaramazsa, tam bir “Fabrika verilerine sıfırlama” işlemini deneyin. Sorun hala devam ediyorsa, yardım için profesyonel bir destek alın.

 

 

Bir Cevap Yazın