Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

Telefonunuzun Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz bununla ilgili pek çok efsane var. Cihazınıza gerçekten iyi bakmak ve ömrünü uzatmak için bu ipuçlarını kullanmayı öğrenin.

Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz ne kadar dayanır?

Bir telefon pilinin ömrü yaklaşık 2-3 yıldır, ancak bu, telefonunuzun veya cihazınızın daha uzun veya daha kısa dayanmayacağı anlamına gelmez. Bir çok faktör, Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz sorusu için etkendir ve pilin ömrünü etkiler.Cihazınızın pil ömrü, zamana göre değil “şarj döngüleri” ile belirlenir. Bir şarj döngüsü, cihazınız tarafından, şarjının net% 100’ü kullanılarak belirlenir.
En açık şekilde, bu, cihazı % 100’e tamamen şarj ettiğiniz ve % 0’da ölene kadar kullandığınız zamandır. Bununla birlikte Cihazın düzenli kullanımı, yaklaşık 2-3 yıl içinde şarj döngüsü sayısını geçecektir. Telefonunuzu diğerlerinden daha fazla kullanırsanız, bir buçuk yıldan sonra şarj süresinde bir düşüş görebilirsiniz. Telefonunuzu diğerlerinden daha az kullanırsanız, pil ömrünün üç veya daha fazla yıl hayatta kaldığını görebilirsiniz.
Bununla birlikte, üreticiler telefonunuzu 2-3 yıl arasında pil ömründe bir düşüş fark ederseniz pili yenilemenizi önermektedir.

Pil Ömrü için % 0 ‘a kadar kullanmalımı?

Akıllı telefonunuzu istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Cihazınızın lityum iyon pili, %10 veya %80 kapasite olması önemli değil; cihaza zarar vermeden gayet iyi şarj olur.

Gece Fişe Takılı Bırakmak Kötü mü?

Telefonunuzu geceleri prize takılı bırakmak, bataryayı aşırı YÜKLEMEZ ve daha hızlı bitmesine herhangi bir soruna neden olmaz.Ancak,  Bu, zararsız olduğu anlamına gelmez.Cihazınız dolduğunda yeniden şarj etmeyi durdurmasını söyleyen yerleşik bir güvenlik vardır.
Tamamen şarj olması yalnızca bir yada iki saat sürer. Bundan sonra, telefon% 99’a düşene kadar şarj etmeyi durdurur. Ardından% 100’e kadar tekrar şarj olmaya başlar. Sonra durur. Sonra başlar. Buna “damlama yükü” denir.Tüm bu durdurma ve başlatma işlemleri aslında pilinizi yıpratabilir. Pilinizin şarj döngüsü ömrüne zarar verebilir, yada başka ısınma sorunlara neden olabilir.

Uzun Şarj Etmek Aşırı Isınmaya Neden Olabilirmi?

Telefonunuzu çok uzun süre şarj etmek gerçekten aşırı ısınmaya neden olur. Tarif ettiğimiz “damlama yükü” telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir ve bu da size, cihazınıza ve eşyalarınıza zarar verebilir.
Şarj olurken yanan örtülerin veya yastıkların fotoğraflarını görmüş olabilirsiniz. Bu fotoğraflar, bir telefonu aşırı ısıtan damlama yükünün kanıtıdır.

Aşağıdaki ipuçlarıyla telefonların aşırı ısınmasını önleyin:

Kalitesiz ve aşırı ısınabilen kabloları kullanmaktan kaçının.
Hızlı ısınmasına neden olabilecek yastık, battaniye veya kitabın altına koymaktan kaçının.
Şarj ederken kılıfından çıkarın.
Cihazı bir tabak veya metal bir şeyin üzerine yerleştirmek ısıyı dağıtacaktır.
Gece telefonun fişini çekin veya gece duracak şekilde programlamak için akıllı bir ev prizi kullanın.