İnternet Hızlandırma Yöntemi

Bağlantı hızınızı İnternet hızlandırma yöntemi ipuçlarımızı okuduktan sonra bir daha kontrol edin.Herkes internet hızının iyi olmasını ister muhtemelen sizlerde internet hızınızı nasıl artıracağınızı öğrenmek istiyorsunuz.Peki bağlantınızı nasıl hızlandırırsınız? Bazen hızlı İnternet için ödeme yapan kullanıcılar bile son derecede yavaş İnternet bağlantısı yaşayabilir. Size daha hızlı bir bağlantı sağlamak için en kolay, ucuz ve pratik yöntemlerden bahsedeceğiz.

İnternet Servis Sağlayıcınızla Konuşun

İnternet servis sağlayıcınızı arayın ve aldığınız hizmetin hızını, (Kaç Mbps) Kotanızı (Kaç Gb) Ve ne kadar ücret ödediğinizi karşılaştırın. Belki de size aynı hizmeti daha ucuza sunabilecek alternatif başka bir yere transfer olursunuz hiçbir zaman aynı hizmete daha çok ödemeyin.

Doğru Tarayıcıyı  Seçin

En hızlı tarayıcı kavramı hâlâ tam olarak çözüme ulaşmış değildir. Aktif bir İnternet kullanıcısıysanız, ve İnternet Hızlandırma Yöntemi işe yarasın istiyorsanız öncelikle İnternet Explorer kullanmayı derhal bırakın. Hemen Firefox, Chrome,Vivaldi ve Opera gibi farklı tarayıcılara fırsat tanıyın. Örneğin, Firefox, İnternet Explorer kadar belleğe aç olmadığından, RAM miktarı düşük bilgisayarlar için özellikle iyidir.

Wifi Güvenliğinizi Arttırın

Kablosuz (Wifi) İnternet bağlantısı kullanıyorsanız, başkaları ile paylaşmadığınızı kontrol edin. Çünkü ne kadar çok kişi kullanırsa, o kadar yavaş internet kullanırsınız. Bu nedenle, İnternetinizin kullanmasını önlemek için bir WPA yada uygunsa WPA2 şifrelemesini aktif edin.

İnternet Hızınızı Kontrol Edin

Çoğu program genellikle Windows’u açtığınızda otomatik olarak başlar ve İnternet’e bağlanır. Bu programlar sizin internette yavaşlamanıza sebep olur.Hangi programların başlangıçta açıldığını bilmiyorsanız Revo Uninstaller adlı ücretsiz bir program kullanabilirsiniz. Bu programın yardımıyla hangi uygulamaların başlangıçta açılıp açılmadığını takip edebilirsiniz.İnternet hızınız aniden düştüyse, bilgisayarınızda virüs, kötü amaçlı yazılım ve casus yazılım olup olmadığını kontrol edin.

Bilgisayarınızın Bakımını Yapın

Bilgisayarınız yavaşsa, İnternet bağlantınızda yavaş çalışacaktır. Bunun için, disk temizleme ve birleştirme, kayıt defteri onarımı ve başlangıç ​​öğelerinizi izleme ve Windows hizmetlerini optimize etme gibi diğer görevler gibi düzenli bakımları yapmaktır. Bu şekilde, yalnızca bilgisayar performansını değil, aynı zamanda İnternet bağlantınızı da hızlandırmış olursunuz.

 

Bir Cevap Yazın