PlayStation mı Xbox mı?

Oyuncular, sevinme zamanı! Microsoft ve Sony’nin merakla beklenen oyun konsolları satışta, artık 4K ekranda oyun oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz.Üstelik 8K desteğide var. Microsoft ve Sony yeni nesil konsollarını piyasaya sürdü. Ama sizin için en iyisi hangisi? PlayStation mı Xbox mı? Yeni PlayStation 5, PlayStation 5 Digital Edition, Xbox Series S ve Xbox Series X‘in özellikleri neler getiriyor?

PlayStation mı Xbox mı? Rekabet Devam Ediyor..

Microsoft ve Sony, yaklaşık 20 yıldır oyun konsolu sektöründe en büyük iki rakiptirler ve Güç açısından, aralarındaki fark çok azdır.Şimdi bu makinelerin her ikisi de daha düşük bir fiyata tamamen dijital versiyonlar’da sunuyor. Burada dikkat edilmesi gereken şeyin, PS5 Digital Edition için normal PS5’ten farkı disk yuvası olmamasıdır. Öte yandan Xbox Series S, Series X’ten daha az güce sahip bir cihazdır.

Xbox Series X’in tasarımı 2019’da tanıtıldı. Dikey veya yatay olarak kullanılabilen mat siyah kule görünümünde ve 4,45 kg ağırlığındadır. ayrıca alt bölümden havayı çeken ve üstten sıcak havayı dışarı gönderen bir fan’a sahiptir.

Sony, ise PS5 logosunu CES 2020’de fuar alanında tanıttı, Dikey veya yatay olarak kullanılabilen parlak beyaz kule görünümünde ve 4.78 kg ağırlığındadır ayrıca yan kanallardan havayı çeken ve üstten dışarı gönderen bir soğutma sistemine sahiptir. PlayStation mı Xbox mı cevabını bulmak için daha fazla karşılaştırma yapmalıyız.
PS5 digital oyun tarihinin en büyük konsolu ve sadece yeni Xbox’tan değil, aynı zamanda 60GB PS3, Xbox One ve orijinal Xbox’tan bile daha büyük.PS5, kontrol cihazında iki adet mikrofon olacak. PS5 kontrol cihazı, arkadaki tuşlarında basınca bağlı tuş sistemini oyunculara sunuyor. Bu durumda tuşlara az basmak ile çok basmak arasında fark olacak. Kontrol cihazının şarj ederek kullanma özelliğide var. Xbox tarafında ise, artık mikro USB yerine USB-C kullanılarak şarj edilebilir olacak.

 

PlayStation5 ve Xbox X Karşılaştırması

 

Xbox Series x Playstation 5
CPU 8 Çekirdek 3.8 GHz AMD Zen 2 8 çekirdek 3,5 GHz AMD Zen 2
GPU AMD RDNA 2 12.0 teraflop 1.8 GHz 52 CUs AMD RDNA 2 10.3 teraflop 2.23 GHz 36 CUs
RAM 16 GB GDDR6 16 GB GDDR6
SSD 1 TB NVMe SSD 825 GB SSD
ÇÖZÜNÜRLÜK 8K 8K
AKTARIM HIZI 560 GB/sn 448 GB/sn
OPTİK SÜRÜCÜ 4K UHD Blu-ray 4K UHD Blu-ray

 

Xbox Series X Çıkacak Oyunlar:

Halo Infinite
Gears 5
Fortnite
Senua’s Saga: Hellblade 2
Everwild
The Lord of the Rings: Gollum
Assassin’s Creed Valhalla
Destiny 2
Ultimate Fishing Simulator 2
Cyberpunk 2077
Watch Dogs: Legion
Madden NFL 21
Rainbow Six Siege
Rainbow Six Quarantine
Gods & Monsters
Bright Memory Infinite
Call of the Sea
Chorus
Dirt 5
Scarlet Nexus
Scorn
Second Extinction
The Ascent
The Medium
Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2
Yakuza: Like a Dragon

 

PS5 Çıkacak Oyunlar:

Assassin’s Creed Valhalla
Dirt 5
Destiny 2
Fortnite
Godfall
Ultimate Fishing Simulator 2
The Lord of the Rings: Gollum
Outriders
Quantum Error
Scarlet Nexus
Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2
Watch Dogs: Legion

Sonuç:

PS5 yeni, daha kapsamlı birkaç özelliğe sahipken, Xbox Series X, daha çok geriye dönük uyumluluğa sahip. Her ikisi de 10-12 TFLOPS grafik gücü ve SSD’lerden gelen hız avantajları sunan güçlü oyun sistemleridir. Her ikisinin de UHD disk sürücüleri (dijital PS5 hariç) ve size ücretsiz oyunlar sunan abonelik hizmetleri vardır. Her şey yazılım desteği ile ilgili. Bu iki oyun konsolunun savaşma hızları neredeyse aynı.