sistem-notebook-whatsapp
  • Mail Gönderin
  • Yaşarbey Sk. No:2/C Mecidiyeköy / Şişli / İstanbul
  • Pazartesi - Cumartesi : 09:00 - 22:00
Güvenli Parola Şifre Oluşturma İpuçları

Zayıf Parola ve şifreler, bir bilgisayar korsanının ağınıza erişmesini sağlamanın en kolay yollarından biridir. Güçlü bir güvenli Parola Şifre nasıl oluşturabileceğinizi ve güvenli hale getirebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin. Daha önce hiçbir zaman mükemmel bir şifreye sahip olmak bu kadar önemli olmamıştı. 2017 yılında yapılan bir araştırma, şirketlerin yüzde 60’ından fazlasının bulutu kullandığını ve trendin artmaya başladığını gösteriyor. Ancak sorun şu ki, son derece hassas veriler de korsanları çekebilecek bulut ortamına yerleştiriliyor. Ve diğer birçok güvenlik önlemi de bu çevreyi korurken, iyi bir şifre vazgeçilmezdir. Bu yazı size güvenli parola şifre oluşturmak için bilgi vermeyi umuyor.

Bilgisayar korsanları her karakter kombinasyonunu denemez ve bunun yerine örneğin en popüler şifreler gibi listeleri kullanır. Gerçekten de ilk sıralarda “123456789” “qwerty” “password” “111111” “12345678” “abc123” “1234567” ve “Qwerty” bulunuyor. Bu nedenle, bu şifrelerden birini veya benzer bir şeyi kullanırsanız, mükemmel bir şifre için bu yazıyı okumanız şiddetle tavsiye edilir!

Güvenli Parola Şifre için ipucu.

Harfler, sayılar ve Özel Karakterler Kullanın.

Güvenli parola şifre hiçbir zaman yalnızca harf içermemelidir. Ayrıca sayılar, özel karakterler ve büyük harfler kullanmanız gerekir. Sadece sözlük yöntemini engellemekle kalmaz, aynı zamanda başarılı bir hacker saldırısını önemli ölçüde daha zor hale getirir. Büyük bir hile aslında harfleri sayılar ve özel karakterlerle değiştirmektir, böylece “i” “!” Olur, “o” “0”(sıfır) a dönüşür ve “s” “$” olarak yazılır. Bu şekilde, basit “Microsoft” terimi, oldukça zor olan “M! Cr0 $ 0ft” kelimesine dönüşür.

Parola Şifre uzunluğu çok önemlidir.

Güvenli Parola Şifre ne kadar uzun olursa, kırılması o kadar zor olur. Kodun uzunluğu, özellikle hacker saldırıları için belirleyici olabilir. Aşağıdaki hesaplama örneği sonucu gösterir:

Olası kombinasyon sayısı = Karakter sayısı
Büyük harf, küçük harf ve rakamdan oluşan yedi haneli bir şifre kullanırsanız, olası kombinasyon sayısı 3,521,614,606,208’dir (3,5 trilyondan fazla). Sayı, sadece başka bir rakam ekleyerek kodu kırmak için gereken 218 trilyon döngüye yükselir. Bu, şifreniz 10’dan fazla basamak ve ek özel karakterler içeriyorsa, şifre çözmenin birkaç yıl alacağı anlamına gelir.

Güvenli Parola Şifre oluşturmanın kolay yolu.

Bu ipucu size sadece hatırlayabileceğiniz karmaşık bir şifre oluşturmayı gösterir. Bir cümleyi düşünün ve her kelimenin ilk harflerini arka arkaya yerleştirin.Unutmayacağınız bir sistem geliştirin mesela ilk harfleri büyük yada son harfleri büyük yazın bu durumda hatırlamanız kolay olur. Bu yüzden, “Benim adım Mert Kaya 1990 Doğumluyum.” şu şifreyi üretir: “BaMk1990D!.” Uzun, rakamlar, özel karakterler, büyük harfler ve harfler içeriyor ve kesinlikle hiçbir sözlükte bulunmuyor. Mükemmel! Tabiki bunun sadece bir tavsiye olduğunu da unutmayın lütfen siz kendiniz bu sistemi farklı kombinasyonlarda kullanabilirsiniz.

Kendi parolanızı düşünmek istemiyorsanız internet yardımınıza gelebilir. İnternette bir şifre üretmek için rastgele dizeler kullanan birçok şifre üreticisi vardır. Ama dikkat edin! Bu kombinasyonları hatırlamak çok zor olabilir.

Şifrenizi sıfırlamak mı istiyorsunuz?

Güvenlik yöneticileri arasındaki en zor soru: Güvenli Parola Şifre düzenli olarak sıfırlamak önemli mi? Ve eğer öyleyse, hangi aralıklarla? En azından ilk bakışta siber saldırıları önlemek için şifreleri düzenli olarak değiştirmek mantıklı görünebilir. Ancak uzmanlar farklı görüşlere sahipler. Birçok kullanıcı “password1” i “password2” ye çevirerek şifrelerinde sadece küçük değişiklikler yapar. Bu kalıpları tahmin etmek kolaydır. Dahası, insanlar yakında değiştirilmeleri gerektiğini bildikleri için kolay şifreler seçme eğilimindedir.

Sıfırlamak veya sıfırlamamak için? Güvenlik yöneticileri şunları söylüyor: “Parolanızı üç ayda bir değiştirin, Bu aynı zamanda Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) tarafından verilen genel tavsiyedir. Çoğu sistem, şifreyi geri yüklemek için her 2 ila 3 ayda bir otomatik hatırlatma gönderir ve bu tavsiyeyi göz ardı etmemek akıllıca olacaktır. Kullandığınız portalın hacklenmesinden ve verilerin çalınmasından hemen sonra şifrenizi sıfırlamanız gerekir. En önemlisi gerçekten güvenli bir şifre kullanmaktır.Güçlü bir şifre oluşturmak, güvenli bir ağa sahip olmanın yapı taşlarından biridir. Ancak, bilgisayar korsanlarının taktikleri her zaman gelişmektedir ve onların arkasına düşmeye başlamanız uzun sürmez.Bugün şifrelerinizi daha iyi koruyarak bilgisayar korsanlarının bir adım önünde olun.