sistem-notebook-whatsapp
  • Mail Gönderin
  • Yaşarbey Sk. No:2/C Mecidiyeköy / Şişli / İstanbul
  • Pazartesi - Cumartesi : 09:00 - 22:00
Korona Virüs Online Alışveriş Etkisi

COVID-19 salgını, insanlık ve ekonomiler için uzun süreli etkileri olacak bir sorun olarak önümüzde duruyor. Buda bize online alışveriş ve uzaktan online eğitim hizmetinin değerli olacağını gösteriyor. Online alışveriş ve uzaktan online eğitim insanların daha çok rağbet ettiği bir yer olacağa benziyor.Koronavirüs dünyaya yayılmaya devam ettikçe, giderek daha fazla işletme, iş kaybı ve azalan müşteri talebi nedeniyle kriz yaşayacaktır. Korona Virüs Online Alışveriş Etkisi firmaları kısa zamanda yetişmeleri çok zor olan satış düzeylerine çıkarmıştır.

Bu pandeminin ne kadar süreceği de belli değil, çünkü henüz ne bir aşı ya da insan vücudundaki virüsü yavaşlatan onaylanmış herhangi bir çare yok. Açıkçası, COVID-19’un çoğu işletmeyi aylarca, hatta yıllarca büyük ölçüde etkileyeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle işletmelerin uzun vadeye hazırlanmaları gerekiyor.

Bu durumda işletmelerin dijital ortamda bulunmaları zorunludur.(online alışveriş ve uzaktan online eğitim) COVID-19 salgını, İnternet şirketleri ve dijital dönüşümün değerini ortaya koydu ve kuruluşlar geçişi hızlandırmak için bu zamanı kullanmalı.

Yapılan anket sonuçları yeni koronavirüsün işletmeler üzerindeki etkisini şu şekilde sıralıyor;

COVID-19’un İşletmeler’e Olumsuz Etkisi:

Müşterileri ziyaret edememe.
Satış performansında önemli düşüş.
Üretime devam edememe.

COVID-19’un İşletmeler’e Olumlu Etkisi:

Uzun mesafeli işbirliğine dayalı çalışmanın kurumsal yeteneğinin geliştirilmesi.
Tüm çalışanlar arasında dijital dönüşüm ve bilgi teknolojisinin değerinin geniş bir şekilde tanınması
Online pazarlama ve iş geliştirme becerisi kazandırması.Teknolojisini ve yatırımları internet ortamına kaydırabilen işletmeler, salgının etkisini azaltacak ve şirketlerinin şimdi ve uzun vadede sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak gibi gözüküyor.

Online Alışveriş ve İşletmelere Etkisi

Kısıtlamaların daha güçlü olduğu ülkelerde, online alışveriş ve uzaktan online eğitim’de büyük bir artış gördüler. Şirketler dijital hale geldikçe, müşterilerle giderek daha fazla ekran önünde işlem gerçekleştirecek.İnternet Ortamını iyi kullanan kuruluşlar, hem kısa hem de uzun vadede müşterilerine bu şekilde hizmet edebileceklerdir. Dijital dönüşüm ve Online alışveriş çok büyük bir anlam taşıyor. Bu kullanıcıların akıllı telefonlarından ve bilgisayarlarından heran işlem yapmasını sağlar.Covid-19 salgını sağlık, kozmetik ve kırtasiye sektörlerinin cirolarını artırdı. En çok artan kategoriler arasında başı virüsten korunmak için kullanılan Kolonya ve Sirke çekiyor.Sonrasında ise bisküvi, makarna, süt, bakliyat, çikolata kapamalı ürünler, peynir, ev temizlik ve kağıt ürünleri oldu. Türkiye’de okulların 16-17 Mart tarihlerinde tatil olmasıyla satın alımlar daha da arttı. İlk olarak dondurulmuş gıda, toz şeker, sıvı yağ ve çöp torbası alımında artış oldu.
Son birkaç yıldır, internet satış ve işlemleri tüm dünyada giderek artmış olsada bu COVID-19 salgını bize bu işlemin daha öne alınmasını mecbur ediyor.