Yeni Chromium tabanlı Edge artık tüm platformlar için kullanıma sunuldu, bu yüzden şu anda bu kılavuzu yeniden yazma sürecindeyiz. Önümüzdeki günlerde tamamen revize edilmiş bir versiyon yayınlanacak.
En iyi web tarayıcıları yada doğru web tarayıcısı, önceliğinizin daha hızlı performans, daha iyi güvenlik veya indirilebilir uzantılar aracılığıyla daha fazla esneklik olması gibi günlük taramalarınızda büyük bir fark yaratabilir.
Bununla birlikte, konfor bölgenizden çıkmak zor olabilir. Şu anda kullandığınız tarayıcı, yada en iyi web tarayıcıları en iyi dizüstü bilgisayarda bile en iyi olmayabilir, ancak muhtemelen hayatınızı çok daha kolay hale getirecek daha iyi seçenekler olduğunu fark etmeden yıllar boyunca kendi kendine özgü ifadelerini kullanmaya başlamış olursunuz.
Burada, tüm bu kutuları en iyi şekilde işaretleyen tarayıcıyı tanımlamak için en iyi web tarayıcıları hız testine soktuk (artı bilmediğiniz bazılarını). Eğer bir endişeniz varsa, ihtiyaçlarınıza daha uygun olabilecek bir alternatif olup olmadığını görmek için okumaya devam edin.
Bir Bakışta En İyi Web Tarayıcıları;
Mozilla Firefox
Google Chrome
Opera
Microsoft Edge
Vivaldi
1. Mozilla Firefox
Firefox tam bir revizyondan sonra geri döndü ve tacını tekrar aldı.
Sistem kaynaklarında çok hızlı,güçlü ve gizlilik araçları Android sürümünde güncellenmesi gerekiyor
Firefox yakın zamanda 13 yıldaki en büyük güncellemesini aldı ve çok etkileyici, tarayıcıyı listemizin en üstüne taşındı.
Firefox her zaman esnekliği ve uzantılar için desteği ile biliniyordu, ancak son yıllarda hız açısından rekabetin gerisinde kalmaya başlamıştı. İlk olarak geçen yıl yayınlanan Firefox Quantum, tarayıcının kod tabanının tamamen yenilenmesini temsil etti ve hızlar artık Google Chrome ile karşılaştırılabilir. Bu sadece üst düzey bilgisayarlarda da değil – yeni Firefox, sekmeler açıkken bile RAM’i tutumlu kullanıyor.
Firefox da gizlilik söz konusu olduğunda ciddi puanlar alıyor. Mozilla kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur, yani verilerinizi diğer bazı tarayıcı geliştiricileriyle satmak için aynı güce sahip değildir. Kuruluş ayrıca, internet şirketleri insanların verilerini işleme biçimleri konusunda giderek daha fazla inceleme altına alındıklarından, kullanıcılarının gizliliğini korumaya yardımcı olmak için düzenli güncellemeler yapıyor. Son eklenenler arasında şifresiz oturum açma desteği ve reklam izleyicilerin otomatik olarak engellenmesi yer alıyor.
İnternette sanal gerçeklikte gezinmek için özel olarak tasarlanmış Firefox‘un yeni bir sürümü bile var ve Mozilla, yeni piyasaya sürülen Test Pilot programı aracılığıyla yeni özellikleri sık sık test ediyor.
Her zaman en hızlı değil – bazı sayfalar için Chrome’la rekabet etmesi gerek – ancak yeni Firefox fark yaratıyor ve 2019’un en iyi web tarayıcısı için seçimimiz.
2. Google Chrome
Bu dünyanın en sevdiği tarayıcı, ama ciddi şekilde RAM’e aç.
Hızlı performans Tüm platformlar için sürekli genişletilebilir.
Chrome ile Google, tarayıcı sıralamasında en üst sıradaki yerini hak eden, genişletilebilir ve verimli bir tarayıcı geliştirdi. Kolayca elde edilebilen ve yüklenen geniş uzantıları, onu gerçekten kendiniz kullanabileceğiniz anlamına gelir ve maksimum verimliliği sağlamak için ebeveyn kontrolleri ve çok çeşitli ayarlamalar için destek vardır.
Ancak, Chrome‘un olumsuz yanlarıda vardır. Kaynak kullanımı açısından en ağır tarayıcılardan biridir, bu nedenle sınırlı RAM’e sahip makinelerde verimli değildir ve kıyaslama söz konusu olduğunda performansı başkalarıyla tam olarak eşleşmez. Google’ın tarama verilerinizin kullanımından rahatsız olabilirsiniz.
Bununla birlikte, Google güvenliğe doğru bazı adımlar atıyor ve HTTPS’yi özellikle zorluyor. Firefox gibi Chrome da artık geleneksel şifreleri tamamen değiştirmek veya iki faktörlü kimlik doğrulama biçimi olarak çalışmak için WebAuthn aracılığıyla şifresiz girişleri desteklemektedir.
Tarayıcı ayrıca, farklı VR sistemler arasında daha tutarlı deneyimler ve sensörlerden gelen girişleri kullanma (cihazınızın ışık sensörü ve ivmeölçer gibi) dahil olmak üzere web uygulaması geliştiricileri için daha fazla özellik sunar.
3. Opera
Yavaş bağlantılar için mükemmel bir seçim ancak hala yetersiz özellikleri olan bir tarayıcı.
Entegre reklam engelleyici Güçlü güvenlik özellikleri Dahili VPN Rakiplerden daha az eklenti
Opera‘nın tarayıcı pazarının sadece% 1‘ini oluşturması üzücü çünkü gerçekten kaliteli bir tarayıcı. Hızlı bir şekilde piyasaya sürülür, kullanıcı arayüzü parlak bir şekilde temizdir ve rakiplerinin yapabileceği her şeyi yapar.
En azından Opera‘nın ana tarayıcınızın yanında kurulmasını önermemizin temel nedeni Opera Turbo özelliğidir. Bu, web trafiğinizi sıkıştırır ve Opera‘nın sunucuları üzerinden yönlendirir, bu da internet bağlantınızda yavaşlarsanız veya geniş bant bağlantınız bir sorun yaşıyorsa tarama hızında büyük bir fark yaratır.
Mobil bağlantı kullanıyorsanız, aktarılan veri miktarını da azaltır ve bu yeniden yönlendirme, ISS’nizin tarama işleminize getirebileceği içerik kısıtlamalarını da ortadan kaldırır; bu da kullanışlı olabilir. Operasyon, bankalar gibi güvenli siteler kullanıyorsanız, trafiğinizin serbest olması ve potansiyel gizlilik ihlallerinden uzak olması durumunda otomatik olarak kullanımdan kaldırılır.
Ayrıca, istediğinizide kapatılabilen entegre bir reklam engelleyici de var – dizüstü bilgisayarınızı daha uzun süre kullanmaya devam etmeyi vaat eden pil tasarrufu modu, yerleşik bir VPN ve bir kripto para birimi cüzdanı.
Bir PC oyuncusuysanız, tarayıcının sistem optimizasyon araçları, Twitch entegrasyonu, Razer Chroma desteği ve oyun fırsatları kataloğu içeren bir sürümü olan Opera GX’i de incelemeye değer.
4. Microsoft Edge
Edge akıllı, hızlı Chromium tabanlı bir tarayıcı olarak yeniden doğdu
Chrome kadar RAM’a aç değil Hemen hemen tüm platformlar için kullanılabilir Chrome uzantılarını destekler.Edge, saygıdeğer Internet Explorer’ın yerine Windows 10 ile ilk kez geldiğinde oldukça olumlu bir not aldı, ancak Microsoft’un Google ile ortaklık yaptığı ve Chromium tarafından kullanılan motor daha çok beğenilecek gibi.
Yeni ve geliştirilmiş Edge, Chrome’un avantajlarının çoğunu, fazla bellek kullanmadan sunan etkileyici bir tarayıcıdır. Microsoft ayrıca yeteneklerini ve deneyimlerini Google ile (düşük özellikli PC’ler için daha yumuşak kaydırma gibi) paylaşarak kendi uzmanlığını ortaya çıkardı.
Hepsinden iyisi, yeni Edge sadece Windows 10 bilgisayarlarla sınırlı değil ve Microsoft Android, iOS ve macOS için sürümler yayınladı. Linux için bir versiyon da geliyor gibi görünüyor (açık kaynak hayranlarına sürpriz olacak gibi). Tüm büyük platformlar ele alındığında, yeni Edge tarayıcı olarak görülmeye değer.
5. Vivaldi
Benzersiz yerleştirme ve sekme istifleme ile kendi tarayıcınızı oluşturun.
İnanılmaz özelleştirilebilir Yaratıcı arayüz özellikleri Chrome uzantılarını destekler. Hepimiz muhtemelen web tarayıcılarımızın önünde oturmak için çok fazla zaman harcıyoruz ve up-and-comer Vivaldi bunu mümkün olduğunca keyifli ve kişisel bir deneyim haline getirmek istiyor.
Arayüzünün tüm stili ve yapısı tamamen size kalmış. Yerleşik bir not alma sistemi vardır, ana göz atma işleminizi yapmak için ana pencereyi kullanırken web sitelerini yan paneller olarak yerleştirebilirsiniz ve sekmeleri gruplandırmanızı ve önlemek için hareket ettirmenizi sağlayan yenilikçi sekme istifleme teknolojisini seviyoruz. Bu diğer tarayıcıları sık sık rahatsız eden kalabalık.
Vivaldi, Chrome Web Mağazası’ndaki uzantılarla daha da genişletebileceğiniz anlamına gelen Chromium üzerine kurulmuştur. Tercih ettiğiniz eklentiyi seçin ve ‘Chrome’a Ekle’yi tıklayın. Bazı uzantılar Vivaldi‘de biraz farklı davranabilir, ancak çoğu mükemmel çalışır.
Vivaldi, web’de gezinmeyi canlandırıcı ve yaratıcı bir şekilde ele alıyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde daha fazla özellik eklenecek gibi gözüküyor.