Bilgisayar Donanım Temizliği

Bilgisayarda donanımsal temizlik neden gerekli, söyle bir düşünün bir çok araç kullanıcısı belirli aralıklarla otomobilini, motosikletini, minibüsünü vs. servisine götürüp bakımını ve muayenesini yaptırıyor, bazıları resmi otorite tarafından zorunlu bazıları kullanıcıların insiyatifinde ama her ikisinde de durum güvenli ve rahat bir kullanım deneyimi için gerekli. Bilgisayar Donanım Temizliği için tek fark resmi otorite bilgisayarına bakım-temizlik yaptırmazsan bağlarım demiyor.

Şayet bakım ve Bilgisayar Donanım Temizliği yapılmazsa yada geciktirilirse ne olur? Unutmayalım ki elektronik cihazlar için Toz, Su kadar zararlıdır. Performans kaybı, ve işlemci, ram, hdd, ekran kartı, psu gibi parçaların ömrünü kayda değer şekilde azaltacaktır. Yaptığımız işimizi, belge ve bilgilerimizi, kimimiz için başında epey vakit geçirdiğimiz oyuncağımızı kaybetme riskini göze almış oluruz.

Peki temizlik ve bakım nasıl yapılmalı? Öncelikle arabamızın bütün sorunlarını ve bakımlarını kendimiz yapabiliyorsak bunuda yapabiliriz! Yada araçlarda nasıl büyük bakımların dışında kalanları biz yapıyorsak ve ustalık gerektiren işler için servise gidiyorsak burdada durum aynı, ama bilgisayar tarafında işler maalesef okadar kolay değil, kullanıcılar olarak kasa kapağını açıp bir elektrikli süpürge veya fön makinesi ile hava basmaktan ileri gidilemiyor. Yine de hiç olmamasından iyidir.

Neden Bilgisayar Donanım Temizliği?

Bilgisayarınızın donanımını ve yazılımını temizlemek birçok nedenden dolayı önemlidir.Temiz donanım, bilgisayarınızın daha sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir ve bilgisayarınızın ömrünü uzatabilir, bu da zamandan ve paradan tasarruf sağlayabilir. Düzenli temizlik, cihazınızı ve verilerinizi korur.Toz ve diğer istenmeyen kirler PC’nizin donanımını bozabilir ve boğabilir. Fan havalandırma deliklerindeki ve kasadaki tozu düzenli olarak temizleyerek, sistemin aşırı ısınmasına ve bilgisayarınızın iç parçalarında ve üzerinde sakladığınız bilgilerde kalıcı hasara yol açmasına karşı korunmaya yardımcı olabilirsiniz.Ne sıklıkla yapılması gerekiyor? Bilgisayarınızın performansına ve ömrüne zarar vermek istemiyorsanız, en az altı ayda bir veya bir yılda bir iyi bir temizlik yapın.Ortalama bir kullanıcının bilgisayarı birkaç yıl dayanırken, donanım ve yazılımın gerçek anlamda temizlenmesi PC’nizin kullanım ömrünü birkaç yıl daha uzatabilir.Bilgisayarınızı düzenli tutmak da iyi bir fikirdir

Cihazınızı teknik servise götürdüğünüzde, anakartınızın, kartlarınızın güç kaynağınızın, HDD ve optik sürücülerinizin, özel solüsyonlarla temizlendiğini işlemcinizin fanının temizlenip altındaki termal macunun yenilendiğini bilmeniz gerekir.Eğer müdahele gerektirecek bir durum oluşmuşsa hasar görmüş veya yakında sorun çıkaracak bir parça için bir ön muayenede yaptırmış oluyorsunuz. Onayladığınız takdirde gerekli onarımda yapılabilir. Böylece küçük önlem ve masraflarla çok daha büyük masraf ve sorunların önüne geçilmiş olur.

 

Bir Cevap Yazın