Sıvı Teması Nasıl Temizlenir?

Cihazınıza sıvı temas ettiğinde yapılan ilk işlemlerin ciddi sonuçları olabiliyor. Böyle bir durumda sıvı teması nasıl temizlenir,cihazı tekrar kullanabilmek için neler yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatmaya çalışacağız.

Dünya üzerinde artık herkesin yanından ayırmadığı birkaç telefonu ve elektronik cihazı (Notebook,Tablet,vs.) var. Bu cihazların en azılı düşmanı ise sıvı teması olarak görülüyor. Cihazın sıvıyla temas etmesi durumunda ise kullanıcılar paniğe kapılıp hatalar yapabiliyor. Ne yazıkki bazı kullanıcıların cihazlarını saç kurutma makinesi ile hızlıca kurutmaya çalışması en yaygın ölümcül hataların başında geliyor.

Telefon yada tablet sıvı teması nasıl temizlenir?

Cihazı sıvıdan hemen çıkarın. Sıvı teması ne kadar hızlıca kesilirse genel olarak o kadar az hasar görüyor.
Cihazı hemen kapatın ve açmayın. Cihazınız ıslandıktan sonra yapılacak en önemli işlemlerden biri, cihazı kapatmak ve tekrar açmaya çalışmamaktır. Çünkü cihaz çalışıyor gibi görünüyor olsa da böyle bir durumda kapalı kalması sonrası için çok iyi olacak bir durumdur.
Bir sonraki adım, elektriksel hasar olasılığını ortadan kaldırmak için cihazdan Batarya, SD kart ve SIM kartı gibi diğer parçaları çıkarmak olmalıdır. Bu, cihaza daha çabuk kuruma imkanı verir. Aynı zamanda verilerinizini kurtarmak için olası bir şans verir.
Son olarak, cihazınızı bir havlu,bez veya emici bir kumaşla hafifçe kurutmaya çalışın. Telefonun kurtulma şansını arttırırsınız.

Bunları yapmayın;

Cihazı açmaya çalışmayın. Böyle bir durum içeride anakartın kısa devre olma ihtimalini arttırır.Sonrasında anakart korozyon sonucu tamamen kullanılmaz olabilir.
Cihazınızı pirinç dolu kaseye koymayın. Çoğu kullanıcı için çok pratik bilinen bir yöntem olarak bilinir fakat bununla ilgili birkaç problem var. Pirinç bir miktar nemi emebilir, ancak telefondaki her bölgeye, özellikle daha küçük alanlara giremeyecektir. Sıvının çoğu gitmiş olsa da, cihazınızın en ince ve hassas bölümlerine ulaşılamadığı için başarısız olma ihtimali çok yüksek. bu yöntem cihazınıza daha fazla hasar verebilir. Bu çözümler sadece geçicidir ve cihazını ciddi hasarlardan kurtarmaz. Çalışmalar, cihazınızı sadece kuru bir ortamda kendi kendine kurumaya bırakmanın daha fazla su çıkardığını gösteriyor.
Saç kurutma makinesini yada herhangi bir ısı kaynağı kullanmaktan da kaçının. Bu yöntemler sadece cihazınızı aşırı ısıtır başka sorunlarda ortaya çıkmasına sebep olur.

 

Bir Cevap Yazın